Projects

The Auburn Apartments

Appro­pri­ate­ly named for its bronze veil which cap­tures the euphor­ic after­noon light like the gold­en leafy trees that line the streets of Hawthorn, The Auburn is a series of indi­vid­ual homes which share a glis­ten­ing façade. Work­ing with a client who is both the devel­op­er and builder, the design utilis­es con­struc­tion exper­tise to cre­ate a point of dif­fer­ence in the bespoke mul­tires­i­den­tial market.

Both nat­ur­al and lus­trous, the façade is screened by a bronze met­al mesh, cap­tur­ing the neighbourhood’s feel­ing of warmth and light. This is punc­tu­at­ed by a series of refined, indus­tri­al steel frames requir­ing intri­cate met­al work, not often seen in mul­tires­i­den­tial build­ings. These cre­ate a con­ti­nu­ity across the façade while break­ing up the pro­gram into dis­tinct­ly dif­fer­ent areas. Across the façade, these frame out­looks, bal­conies and even occa­sion­al­ly out­door seat­ing. The fin­er qual­i­ties of the upper lev­el are ground­ed with a sol­id, tex­tured nat­ur­al stone base.

As a grand entrance, the stone fol­lows up a dra­mat­ic nine-metre-high void which is acti­vat­ed by light dif­fus­ing across the rough tex­ture at dif­fer­ent angles through the day from the large sky­light above.

Con­nect­ing with the archi­tec­ture, the raw stone also car­ries into the inte­ri­ors of the gen­er­ous apart­ments, mak­ing bespoke, tac­tile details in the kitchens and ensuites. Tak­ing a high­ly per­son­al approach, every apart­ment is dis­tinct­ly dif­fer­ent from one anoth­er, focus­ing on refined moments of com­fort. Like indi­vid­ual homes, each has a unique con­fig­u­ra­tion with well-appoint­ed kitchen, fine­ly detailed fire­place, ded­i­cat­ed study space, qual­i­ty join­ery with build-in seat­ing and pri­vate out­door space.

The Auburn is cur­rent­ly under con­struc­tion with a very lim­it­ed num­ber remain­ing for sale.

Back to Projects