Projects

AJF Partnership Office Fitout

AJF Part­ner­ship is a large inde­pen­dent adver­tis­ing agency who needs a smart, pro­fes­sion­al work envi­ron­ment that quick­ly com­mu­ni­cates their cre­ativ­i­ty to vis­it­ing clients and inspires col­lab­o­ra­tion amongst their staff.

Work­ing with the con­straint of a short-term lease, the design acti­vat­ed the space using large­ly inde­pen­dent join­ery and screen­ing objects that can be eas­i­ly re-locat­ed when need­ed. The restrained base build­ing is con­trast­ed by dis­tinct­ly con­tem­po­rary instal­la­tions with local inser­tion of var­i­ous colours and tex­tures. The bot­tom lev­el ref­er­ences its posi­tion­ing amongst the laneways draw­ing rust and green from brick build­ings and ground lev­el plant­i­ngs. The upper lev­el pulls more from the open­ness of its set­ting in the sky.

Set across three sep­a­rate lev­els of a mul­ti-storey build­ing in Mel­bourne CBD, the design makes the most of the unique aspects of each to cre­ate a vari­ety of spaces and func­tions. The ground lev­el is inti­mate with a delib­er­ate con­nec­tion to the human scale while the upper lev­els ben­e­fit from expan­sive views. 

Inno­v­a­tive pro­gram­ming and design strate­gies were adopt­ed to recon­nect the busi­ness for the pur­pos­es of office cul­ture and work flows. Shared facil­i­ties such as kitchen, main print­ing facil­i­ties, lunch rooms and break­out spaces are locat­ed on lev­el one to encour­age the staff to move between floors and inter­act per­son­al­ly. Their inde­pen­dent work­sta­tions sup­port their spe­cif­ic team-based work­flows and are cosy to mit­i­gate long hours. 

The plan has been designed with a pub­lic to pri­vate gra­di­ent, allow­ing open plan works spaces as well as a vari­ety of meet­ing areas with flex­i­ble programming.

Pro­vid­ing direct visu­al links to the business’s empha­sis on for­ward think­ing and orig­i­nal­i­ty, the design for AJF Part­ner­ship brings togeth­er a var­ied fitout across two dis­tinct­ly dif­fer­ent lev­els to cre­ate a dynam­ic, mul­ti­fac­eted work space. 

Back to Projects